Acest site folosește cookies pentru statisticile privind navigarea. Continuând navigarea pe acest site, consimțiți la politica noastră privind utilizarea lor. Mai multe despre politica noastră de securitate, în pagina politica privind cookies.
Meniu
 

Certificare HACCP

HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point – (Analiza Pericolelor și a Punctelor Critice de Control) este o tehnică acceptată la nivel internațional pentru prevenirea contaminării microbiologice, chimice și fizice de-a lungul lanțului de aprovizionare cu alimente. HACCP este o abordare sistematică pentru identificarea, evaluarea și controlul pericolelor pentru siguranța alimentelor pe tot parcursul procesului de fabricație a alimentelor, începând de la primirea materialelor până la depozitarea, procesarea fabricației, stocarea, ambalarea, expedierea și distribuirea.

Se aplică tuturor companiilor din domeniul alimentar (producerea, ambalarea, transportul, depozitarea, servirea și comercializarea produselor alimentare) indiferent de mărimea și complexitatea lor și care doresc să-și implementeze un sistem HACCP care să ofere premisele obținerii unor produse alimentare sigure în vederea creșterii încrederii între clienți, furnizori și autoritățile de supraveghere.

Sporiți încrederea clienților dumneavoastră în materie de siguranță alimentară și calitatea produselor cu ajutorul certificării HACCP.

Certificarea HACCP dovedește clienților implicarea dvs. în producția sau comercializarea alimentelor sigure. Această abordare, ce are la bază o dovadă clară, poate fi deosebit de benefică atunci când sunteți supuși unor verificări din partea autorităților de reglementare sau din partea acționarilor.

A demonstra o implicare reală în privința siguranței alimentare prin intermediul conformității HACCP poate transforma de asemenea marca dvs. și poate acționa ca un instrument eficient de intrare pe piață, creând noi oportunități de afaceri.

Certificarea HACCP se face pe baza unui standard internațional (Codex Alimentarius, ediția actuală din 2020) care definește cerințele pentru un control eficient în materie de siguranță alimentară. Este conceput pe șapte principii:

  • Derulați o analiză a pericolelor biologice, chimice sau fizice pentru alimente
  • Stabiliți punctele critice de control
  • Stabiliți limitele critice de control, de exemplu, temperatura și timpul minim necesar pentru fierbere
  • Stabiliți un sistem pentru monitorizarea privind controlul punctelor critice de control
  • Stabiliți acțiuni de corecție
  • Stabiliți procedura de verificare pentru a confirma că sistemul HACCP funcționează eficient
  • Stabiliți documentația și ținerea evidențelor
  • Lucrați cu noi pentru a realiza conformitatea HACCP și pentru a fi la înălțimea așteptărilor unei lumi în continuă schimbare.

Cât costă?

Certificarea este valabilă 3 ani. Costul este:

2000 lei + TVA/an;

* Prețurile nu includ costurile de deplasare ale echipei de audit: 450 lei+TVA/zi + 1 leu+TVA/km.